Miker Works

Mobiel, TV & Web Android, iOS & .NET

U kunt uw klanten bereiken via ieder kanaal en op ieder gewenst moment.

Miker Works richt zich op consultancy voor de realisatie van mobiele, web en TV toepassingen. Heeft u hulp nodig bij het bepalen van uw mobiele of SaaS strategie? Wij helpen u graag verder.


Relevante apps

Wij bouwen graag apps die er toe doen, of dat nu een zakelijke app is of een app voor consumenten. Iedere doelgroep vereist zo zijn eigen aanpak maar de rode draad is steeds is om te kijken hoe we de meeste waarde voor de eindgebruikers van uw app kunnen realiseren.

Het verhaal achter de app

Daarom zijn wij niet alleen geinteresseerd in de technische realisatie van de app maar ook in het verhaal achter de app. Belangrijke vragen daarbij zijn: Wie is de doelgroep en wat vinden zij vooral belangrijk als het gaat om welke functionaliteit een app moet bieden. Dat is waar wij samen achter gaan komen door middel van een agile en vooral slimme aanpak.

Android & Android TV Apps

Voor Consumenten en Bedrijven

Phone, tablet & TV Apps

Wij adviseren over Android app ontwikkeling en realiseren Android apps voor telefoon, tablet & smart Android TV. Dezelfde app kan voor iedere soort apparaat worden ingezet, uiteraard steeds met een bediening en presentatie die daar bij past.

Voor de ontwikkelen van Android apps maken we gebruik van de Android Studio IDE en de ontwikkeltaal Kotlin of Java. In deze omgeving zorgen wij ook voor het unit testen en UI testen (Espresso) van de app.

Voor diverse organisaties en voor diverse doeleinden hebben wij Android apps ontwikkeld. Denk aan logistieke en intranet apps maar bijvoorbeeld ook Fin Tech apps en second screen toepassingen.

iOS & tvOS Apps

Voor Consumenten en Bedrijven

iPhone, iPad & Apple TV Apps

We ontwikkelen en adviseren over iPhone, iPad & tvOS toepassingen. Een app kan universeel worden ontwikkeld om voor verschillende soorten apparaten ingezet te worden, waarbij de app steeds op de aard van het kanaal wordt afgestemd.

We kunnen native apps ontwikkeld in Android parallel ook voor iOS realiseren (en vice versa). Wij bouwen deze apps met Xcode en de ontwikkeltaal Swift. Ook de unit- en UI-tests realiseren we met behulp van de Xcode IDE.

Eerder hebben wij iOS apps voor klanten gerealiseerd met als voornaamste toepassingsgebieden: Entertainment, Fin tech, Product informatie en Logistiek.

Web Toepassingen

Voor Bedrijven

C#, .ASP.NET, Azure, Web & Cloud Toepassingen


Wij bouwen web- en backendoplossingen op basis van .NET en Azure cloudtechnologie. Hiermee kunnen wij schaalbare bedrijfsmatige oplossingen realiseren. Denk daarbij aan administratieve systemen, Software-as-a-Service (SaaS) toepassingen of een backend, geoptimaliseerd voor mobiele apps.

Wellicht gebruikt u al een CMS, een eigen nog niet voor mobiel geoptimaliseerde API oplossing of dient er data uit meerdere bronnen te worden geconsumeerd. Ook voor die uitdagingen bieden wij een passende en schaalbare oplossing.

Wij zetten o.a. Firebase, Parse Server en Azure in om data op te halen en te versturen (API's). Ook het versturen van push notifications, SMS- of emailberichten, waarmee u gebruikers betrokken kunt houden, is mogelijk.

Cross Platform Apps

Voor Bedrijven

Xamarin, C# & .NET Apps


Voor niet al te complexe business apps kan Xamarin heel interessant zijn. Het is mogelijk om met behulp van C# en .NET één app te ontwikkelen voor beide platformen. En dat werkt natuurlijk kostenbesparend.

Met Xamarin Forms kan gelijktijdig voor zowel Android als iOS apps worden gerealiseerd. Ook kan dezelfde code worden gebruikt voor .NET desktop toepassingen of kan de code van bestaande legacy toepassingen worden hergebruikt. Er zijn echter wel een aantal beperkingen in vergelijk met native development waar rekening mee gehouden moet worden.

Wij hebben Xamarin met success ingezet voor een aantal zakelijke tablet toepassingen (Android & iOS) o.a. ten behoeve van de ondersteuning van logistieke informatievoorziening & processen.

Snellere feedback

Voor het ontwikkelen, geautomatiseerd testen en leveren van mobiele toepassingen passen wij een slimme continuous delivery (integration and deployment) strategie toe. Wij maken daartoe gebruik van oplossingen zoals Teamcity, Jenkins & Fabric.

Deze strategie draagt bij aan het verhogen van de kwaliteit van de toepassing en het helpt om de duur die benodigd is om vroegtijdig en regelmatig feedback te vergaren te verkorten.

Aan de slag

Miker Works kan er voor zorgen dat uw app gerealiseerd wordt op een technisch verantwoorde wijze die u in staat stelt om snel een relevante oplossing gerealiseerd te hebben. Wilt u Android, iOS of .NET web toepassingen realiseren op een slimme manier of heeft u specifieke Scrum en Lean startup gerelateerde vraagstukken? Neem dan contact met ons op.

Met meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van software ontwikkeling zijn wij uw betrouwbare & deskundige partner. Wij ontwikkelen software vooral bij ons op kantoor in Rotterdam maar voor consultancy & overleg komen wij desgewenst ook naar uw kantoor.

Wij zijn gecertificeerd op het gebied van Scrum (Scrum master & Product Owner certificering), Microsoft technologie (MCAD & MCSD) & Ethereum blockchain technologie (Solidity & smart contracts).